Mevlana Müzesi (Türbe) giriş ücreti ne kadar oldu?

Mevlana Müzesine girişler ücretsiz oldu 

Mevlana Türbesine giriş ücreti nedir? Mevlana Müzesine giriş ücreti ne kadar,

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı üzerine Hz. Mevlana’yı anma etkinliklerinin başladığı bugün müzeye girişler ücretsiz olarak başladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun daha önce katıldığı 4. Uluslararası Hacıbektaş Aşure Günü’nde Mevlana ve Hacı Bektaş Veli Müzesi girişlerinden para alınmayacağını belirtmesinin ardından Mevlana’yı anma törenlerinin başlayacağı bugünden itibaren Mevlana Müzesi’ne girişler bedava oldu.

Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun talimatı üzerine başlatılan çalışma kapsamında her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında Mevlana’yı anmak için düzenlenen Hz. Mevlana’nın 741’inci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma törenlerinin başladığı bugün, müzeye ücretsiz girişler başladı.

Ziyaretçiler uygulamadan memnun olduklarını söylerken, daha önce müzeye giriş ücretleri 5 liraydı.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, "Sayın Başbakanımız Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma toplantılarında, hem Hacı Bektaş-ı Veli hazretlerinin türbesi hem Mevlana hazretlerinin türbesi ücretsiz ziyarete açık olacak diye talimat vermişti. Biz bu sabah itibariyle Bakanlığımızın da onayını alarak ücretsiz ziyareti başlattık. Bundan sonra Konya’ya gelen misafirlerimiz ücretsiz olarak türbeyi ziyaret edebilecek" diye konuştu.

Daha yeni Daha eski