Sizi Konya şehrine davet ediyoruz!

Konya ilinin kısaca tanıtımı..

Konya İlk yerleşim izlerinin tarih öncesi çağlara kadar uzandığı şehir, Anadolu Selçuklu Devleti’nin ve Karamanoğulları Beyliği’nin başkentliğini yapmıştır.

Mevlânâ Celaleddin-i Belhi Rumi Konya’da yaşamış ve şehir Mevlevi hareketin merkezi olarak tüm dünyada tanınmıştır.

Hz. Mevlana'nın kültürüyle özdeşlemiş bir şehir olan Konya’da keşfedilecek değerler ve hayatınızda en az bir kere yaşamanız gereken etkinlikler bulunuyor.
Konya Merkezde Selçuklu, Meram ve Karatay olmak üzere büyükşehir belediyesine bağlı 3 merkez ilçeden oluşmaktadır. Ekonomik açıdan Türkiye'nin gelişmiş kentlerinden biri olan Konya doğal ve tarihsel zenginlikleriyle de önem taşır.
Dünyanın en eski yerleşimlerinden biri olan Çatalhöyük, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmıştır. Şehir Anadolu Selçukluları’nın ve Karamanoğulları’nın başkentliğini yapmıştır.

Türkiye'nin en önemli sanayi kentlerindendir. Anadolu Kaplanları'ndandır. Şehrin futbol takımı Konyaspordur. Konya’nın simgeleri arasında Mevlana Müzesi (Kubbe-i Hadrâ), çift başlı kartal, etliekmek sayılabilir.

Birçok şehirde etliekmek yapılıyor ama orjinali Konya’da yenir, çünkü etliekmeğin anavatanı burasıdır. Ayrıca fırın kebabı, tirit ve demirhindi şerbeti gibi değişik lezzetleri de Konya’da bulabilirsiniz.

Türkiye’nin (ve birçok ülkenin yüzölçümünden büyük) kenti olan Konya’nın bir sonraki misafirleri siz olabilirsiniz!

Geleneksel Konya lezzetleri Bamya çorbası, Etli ekmek, Fırın kebabı gibi meşhur Konya yemek kültürünü tatmanızı gerçekten isteriz..

Konya Genel Bilgileri
İl Nüfusu : 2. 079. 225
Yüzölçümü : 40.813,52 km2
Rakım : 1.016,00 m
Plaka Kodu : 42
Telefon Kodu : 332

Coğrafi Konumu
Boylam : 37,872245
Enlem  : 32,494423
Daha yeni Daha eski