Konya'da görülmesi gereken yerler

Konya'da gezip göreceğiniz yerler hakkında bilgiler

Konya, dünya tarihinin ilk yerleşim alanlarındandır. İç Anadolu Bölgesi'nin güneyinde yer alan kent, 1097 ve 1277 yılları arasında Selçuklu İmparatorluğu'nun başkentliğini yapmıştır.

Birçok İslam büyüğüne ev sahipliği yapmış olan Konya ünlü İslam bilgini Mevlana ile özdeşleşmiş bir kentimizdir.

Birçok tarihi, kültürel, doğa hazinesine sahip ve tarih boyunca muazzam bir yerleşim ve ticaret kenti olan Konya tarihi İpek Yolu üzerinde bulunmaktadır. Müzeler, camiler, abideler, hanlar ve kümbetleriyle Konya bir turizm kentidir.

Konya ziyaretinizde Mevlana Müzesi'ni görmeden kentten ayrılmamalısınız. Mevlana dergahı olan Kubbe-i Hadra (Yeşil Kubbe) 1954'den bu yana Mevlana Müzesi olarak kullanılmaktadır.

Mevlana geleneğine dair her şey 18.000 m²'lik bir alan üzerine kurulu bu yerden bütün dünyaya yayılmıştır. Bu müzede hoşgörü ve barış insanı olarak ün yapmış Hz. Mevlana'ya dair her şeyi bulabilirsiniz.

Arkeoloji Müzesi, Etnografya Müzesi, Mezar Anıtları Müzesi, Akşehir Müzesi, Akşehir Arkeoloji Müzesi, Akşehir Atatürk Müzesi görmeniz gereken müzelerdir.
Mevlana Türbesi Konya Türkiye

Konya'nın görülmesi gereken önemli tarihi hazinelerinden biri de kent merkezine 60 km uzaklıkta bulunan Çatalhöyük’tür. Çatalhöyük tarihteki ilk yerleşim alanı olması ve ilk kutsal yapının burada inşa edilmiş olması nedeniyle önemli bir yerdir.

Şehrimizde bulunan Kilistra Antik Kenti İsa'nın havarilerinden Saint Paul'ün kitlelere hitap ettiği yerdir.

İnsanı kahkahaya boğan, fıkralarıyla bütün dünyanın tanıdığı Nasreddin Hoca Konya’nın Akşehir ilçesinde doğmuştur. Nasrettin Hoca'yı daha yakından tanımak isteyen yerli yabancı turistler Akşehir'i yoğun şekilde ziyaret eder.

Dokumacılık, bakırcılık, ağaç işlemeciliği, deri ticareti, keçe yapımı, tahta kaşık yapımı ve mücevherat Konya el sanatları kültürünü temsil eder.

Meke Krater Gölü, Beyşehir Gölü, Beyşehir Gölü Milli Parkı ve Akşehir Gölü doğa yürüyüşü için çok hoş ortamlar sunar. Konya'da görmeniz gereken çok sayıda doğal güzellik sizi beklemektedir. Ilgın Termal Turizm Merkezi (Ilgın-Akşehir) ve Köşk Kaplıcaları (Hüyük-Beyşehir) termal turizminin en güzel örneklerindendir.

Ayrıca Konya'da kuş gözetleme yerleriyle yüzlerce farklı kuşun yaşamasına ve izlenmesine olanak tanıyan çok sayıda göl vardır. Akşehir, Çavuşçu, Uyuz, Kozanlı ve Kulu Gölleri Konya ziyaretinizde gezebileceğiniz kuş bölgelerinden bazılarıdır.
Daha yeni Daha eski